Wat kreeg de brugkerk cadeau?

Eind 1931 schonk de meisjesvereniging deze staartklok. Deze hangt in de consistoriekamer. Ondanks allerlei reparaties is het helaas niet meer gelukt de klok te laten werken. Met andere woorden: “Het hangt aan de muur, maar tikt (helaas) niet.”

Afbeelding van de duif

Deze gebrandschilderde afbeelding zit  in het afdak van de preekstoel. Oorspronkelijk zat hier alleen maar een matglazen ruitje. De gever is niet bekend maar het is in 1932 aangebracht. Een prachtige voorstelling van een duif als symbool van de Heilige Geest.  

Oude haardplaat

Deze haardplaat is afkomstig uit de oude kerk van Katwijk aan de Rijn en is in 1935 geplaatst onder de schouw met Delfts blauwe tegeltjes. Op die tegeltjes zijn o.a. kinderspelletjes afgebeeld zoals tollen en knikkeren.

Bruidskist uit Hongarije

Deze bruidskist kreeg de protestantse gemeente van de Hongaarse gemeente van Sárkeresztes in augustus 1994.  In zo’n kist bewaarde vroeger de bruid haar uitzet. De kist prachtig versierd met symbolen. Een beschrijving van deze symbolen kunt u lezen in het boekje 700 jaar Brugkerk (blz.55) Deze kist staat  symbool voor de ark van het volk Israël. 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://brugkerkaanderijn.nl/?page_id=5789